29 Ocak 2012 Pazar

Fiorentina – Siena Maçını Canlı izle

. 29 Ocak 2012 Pazar .

Geçen hafta Bologna-Parma arsında oynanan Emilia derbisinde olduğu gibi, bu pazarki öğle maçı da yine bir eyalet derbisi, Toscana derbisi ile başlıyor.
2012 yılının ilk maçında Novara karşısında 3-0’la rahat kazanan Fiorentina’nın bu yıl çok farklı olacağını düşünmüştüm. Ama yanılmışım, kupada Roma ve ligde Lecce mağlubiyetlerinden sonra alınan Cagliari beraberliği, Delio Rossi’nin bu takımla daha çok çalışması gerektiğini gösterdi.
Geçen çarşamba günü Chievo’yu deplasmanda 1-0’la yenen Siena tarih yazmaya devam ediyor. İtalya kupasında ilk kez çeyrek final oynayan takım bununla yetinmedi ve adını yarı finale yazdırdı. Gelecek sezonki Avrupa ligine katılabilmek için tek engel kaldı, o da Napoli. Çok büyük bir sürpriz olmazsa, yani diğer final adayı olan Juventus veya Milan sezon sonunda sıralama itibariyle hiçbir kupaya katılamayacak olurlarsa ki zor, Siena Napoli’yi geçip finale kaldığı takdirde adını gelecek sezonun Avrupa ligine yazdıracak. Napoli demişken, Siena geçen hafta sahasında ağırladığı Napoli ile 1-1 berabere kalarak çok önemli 1 puan aldı. Gerek bu maç gerekse de kupada beğendiğim Siena’nın yorgun olabileceğini düşündüğümden, Fiorentina’nın kazanmasını bekliyorum.

Tahmin: Fiorentina kazanır. 1.