8 Mayıs 2012 Salı

LIVERPOOL - CHELSEA 8 Mayıs Canlı izle

. 8 Mayıs 2012 Salı .

Hafta sonu oynanan Fedeasyon Kupası maçında özellikle ilk yarı pozisyon zenginliği bakımından sıkıntılı bir maç geçmesine rağmen, Liverpool'un 2-0'a fazla vakit kaybetmeden yanıt vermesi ve maça ortak olması heyecan vericiydi. Maç yazımda da belirttiğim üzere, Liverpool kalecisinden forvet hattına kadar oldukça yetersiz bir takım. Bu maçtada, maç öncesi tespitlerimi haklı çıkaracak hatalar yaptılar. Oyun içerisinde denge kurmakta ve ada futbolunun 4 büyük takımından birisi olduklarını hissettirmekte oldukça zorlandılar.
Dünya futbolunun en eski ve en prestijli yerel kupasını kazanan Chelsea, bu finalin üzerinden 3 gün geçtikten sonra rakibiyle bir kez daha ancak bu kez tarafsız sahada değil, Anfield Road'ta karşılaşacak. Bu arada ilginç bir not aktarmak isterim, İngiltere futbol tarihinde yalnızca ikinci kez Federasyon Kupası finalistleri bu maçtan 3 gün sonra, ligde karşılaşıyorlar.

Liverpool cephesinde tıpkı final maçı öncesi olduğu gibi yine ön libero Lucas Leiva ve orta sahadan Charlie Adam sakat oldukları için takımlarını yalnız bırakacaklar.
Keza Chelsea'de de tıpkı final maçı öncesi gibi John Terry'nin partneri olabilecek her 2 stoper de, hem Gary Cahill hem de David Luiz sakat oldukları için kadroda yoklar.

Anfield Road Chelsea'ye ters gelen bir stad ancak Liverpool ligde amaçsız bir durumda ve bu akşam süpriz olarak bazı genç oyunculara yer verebilir. Ben Liverpool şehrinin kırmızılarının kaybedilen kupa sonrası hırslı olacakları ve bu kez çok daha istekli oynayacakları kanısında değilim açıkçası. Chelsea ise kaos ortamında geçen bir sezonun sonunda, en son virajda iyi bir performans sergileyerek Federasyon Kupası'na uzanmasını bildi. Bununla da kalmayıp adını Şampiyonlar Ligi Finali'ne yazdırdı. Hatta onların üçüncü bir amacı daha var, o da kalan 2 maçını da kazanıp, Premier Lig'i ilk 4'te bitirmek ve Şampiyonlar Ligi'ne katılma hakkı kazanmak.

Tüm bunlar göz önünde bulundurulunca, hedefleri olan ve kaleci Petr Cech, stoper John Terry, sağ bek Branislav Ivanovic, orta sahada Frank Lampard, hücumlara yön veren Juan Mata ve forvet hattında Didier Drogba hatta Fernando Torres gibi formda isimleri olan Chelsea'yi bu orandan denemek mantıklı bir tercih olacaktır.