21 Nisan 2012 Cumartesi

GALATASARAY - FENERBAHÇE Süper Final Maçını Canlı izle

. 21 Nisan 2012 Cumartesi .

Süper Final'de beklenen maç geldi çattı. Şampiyonluğun en büyük adayı Galaatsaray ile Fenerbahçe, Türk Telekom Arena'da kozlarını paylaşacak. Karşılaşma öncesinde iki ezeli rakip Galatasaray ile Fenerbahçe arasında 5 puan fark bulunuyor.

Sarı-kırmızılılar taraftarı önünden oynayacağı maçta kazanırsa farkı 8'e çıkaracak ve kalan 4 hafta öncesinde çok büyük bir avantaj yakalayacak. Fenerbahçe kazandığı takdirde fark sadece 2 puana düşecek ve yarış daha da kızışacak.

Derbilerde genelde söylenen 'favori yoktur' kelimesi bu 90 dakika için daha da bir geçerli. Çünkü sezonun tüm emeği, bu maçlara yüklendi. Galatasaray kazanırsa her şey bitecek, Fenerbahçe kazanırsa sonucu merakla beklenen 4 hafta daha oynanacak. İki ezeli rakip adına bu 90 dakika oldukça önemli fakat kimse maça cesur başlamayacaktır. Yapılacak en ufak hatanın bile dönüşü olmayabilir. Fatih Terim ve Aykut Kocaman öncelikle orta sahada kontrollü bir oyun anlayşıyla maça başlayıp, bulabilirse bir gol bularak kazanmaya deneyecektir.

Açıkçacı bu derbide çok fazla risklerin alınacağını düşünmüyorum. Daha sona 4 hafta var ve bu hafta beraberlik kimseyi üzmez.