11 Şubat 2012 Cumartesi

MANCHESTER UTD - LIVERPOOL Maçını Canlı izle

. 11 Şubat 2012 Cumartesi .

İki ezeli rakibin bir kapışması daha. Takımlar bundan kısa süre önce Fa Cup’da karşılaşmış ve Liverpool sahasında 2-1 kazanarak tur atlamıştı. Ligin ilk yarısında oynanan maç da 1-1 berabere bitmişti. United geçen hafta 3-0 geriye düştüğü maçta Chelsea deplasmanında 3-3 ile inanılmaz bir geri dönüş gerçekleştirdi. Sakatların düzelmesi ve neredeyse tam kadro olarak oynamalarına rağmen Vidic’i savunmada hala çok arıyorlar. Hücumda ise Ashley Young uzun sakatlığının ardından iyi durumda değil ama Valencia ve Rooney çok formda. Ligde 4 maçtır kaybetmeyen United zirvedeki City ile 2 puanlık farkın daha da açılmaması için kazanmak istiyor.

Liverpool ise Pazartesi akşamı sahasında Tottenham ile 0-0 berabere kaldı. Bu sezon 9 beraberliklerinin 8’i iç sahada geldi. Dalglish takımı alan kapatma ve gol yememe konusunda önemli bir yere getirdi ama forvetin gol bulamaması ve az pozisyona girmesi nedeniyle hala zirveye oynayacak bir sistemleri yok. Son maçta açıkça gözüktü ki Carroll bu takımın gol umudu olamaz. Ama sonradan oyuna giren ve cezası biten Suarez’in oynaması bu deplasmanda büyük şans. Tabii ki Evra ile karşılaşmaları da ilginç olacak. Liverpool 24 maçta sadece 28 gol atabildi ve United’ın 59 golü var.

Bu sahada oynanan son 3 maçı da United kazandı. Liverpool kolay teslim olmayacak ve savunma ağırlıklı oynayacaktır ama bu yeterli olmayabilir. İki takım arasında oynanan son 6 maçtan 5’inde karşılıklı gol oldu. Ben gol var oynamaya karşı değilim ama ilk tercihim 2-3 gol olacak.